Jídelníček - alergeny

Informace o alergenech

Od 13. 12. 2014 je školní jídelna a výdejna povinna informovat strávníka o tom, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují látky nebo produkty vyvolávající alergie či nesnášenlivost.

Strávník si tyto látky nebo produkty musí hlídat sám, jídelna má funkci pouze informační.

Seznam a čísla alergenů:

1 obiloviny obsahující lepek
2 korýši a výrobky z nich
3 vejce a výrobky z nich
4 ryby a výrobky z nich
5 podzemnice olejná a výrobky z ní
6 sója a výrobky z ní
7 mléko a výrobky z něj
8 skořápkové plody a výrobky z nich
9 celer a výrobky z něj
10 hořčice a výrobky z ní
11 seznamová semena a výrobky z nich
12 oxid siřičitý a siřičitany
13 vlčí bob a výrobky z něj
14 měkkýši a výrobky z nich